Talentenreis Puur jij!

ONTDEK JE TALENTEN EN UNIEK POTENTIEEL

Wil je vrij handelen vanuit eigen regie, werk maken van je talenten, moeiteloos jezelf inzetten én vol in kracht autonoom door het (werkende) leven gaan? Wil je authentieke keuzes maken, op je eigen spoor lopen en meer betekenis en dieper contact? Dan wordt het tijd om je volledige potentieel aan te boren!

Besef je dat je méér bent dan er nu uitkomt? Heb jij door dat áchter jouw blinde vlekken je grootste kracht zit? Durf je de sprong te maken om deze zicht te geven én constructief te activeren?

Kom dan in actie en begin bij het begin: het ontdekken wat jou uniek maakt.

Terug naar de mooiste en krachtigste versie van jezelf

Tijdens deze talentenreis Puur jij! ontrafelen we ieders uniekheid. Jazeker, dat kan!

Je krijgt inzicht in wie jij bent als uniek persoon. En in dit unieke beeld, ga je twee varianten van jezelf zien en (h)erkennen. Je gaat het verschil ervaren tussen de ‘stagnerende en beperkte (vertrouwde) versie’ en de  ‘stromende en krachtige versie’ van jezelf. Want talenten kunnen vrij ingezet of geremd worden. Jouw unieke vermogen kun je als losse eilandjes laten werken óf inzetten als één samenwerkend geheel. Je eigen potentieel kun je laten slapen óf wakker schudden.

Je wordt uitgenodigd om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zaken niet buiten jezelf te leggen en een gemis (van je eigen talenten) niet te projecteren op een ander. Je wordt gestimuleerd om eerst een samenwerking in jezelf aan te gaan, want dát geeft de basis voor verbindende relaties en vruchtbare samenwerking met anderen.

Je wordt gestimuleerd om je binnen- en buitenwereld te verenigen. Je handelen samen te laten vallen met je intentie. En je krijgt inzicht dat én hoe je altijd terug kan naar de mooiste en krachtigste versie van jezelf.

Het toepassen van jouw unieke sleutels stelt je in staat tot het doorbreken van je eigen glazen plafond, het overstijgen van terugkerende thema’s en het nemen van authentieke keuzes. Maar vooral om niet te blijven hangen in wat je al kent van jezelf, maar gebruik te maken van je grootste gave.

Want misschien brengt Puur jij! vooral een diep besef dat jouw verborgen talenten, datgene vertegenwoordigen waar het jou werkelijk om gaat. Juist deze talenten zijn essentieel om helemaal jezelf te zijn en om te doen wat je werkelijk wil doen. In deze talenten zit namelijk jouw échte werk verborgen!

We gaan samen op ontdekkingstocht!

In deze leuke, avontuurlijke reis ontrafel je jouw uniekheid. Niet vanuit vragenlijsten en testen, maar door het zelf te ontdekken, te ervaren, te beleven.

De ervaringsgerichte methode doet een beroep op ‘voelen’. Hierdoor krijg je direct contact met – elk deel in – jezelf. En zodra je het voelt, verschuift het van theorie naar reëel en wordt de complexiteit van mens-zijn simpel en concreet.

Zelfkennis die je kunt ervaren, maakt direct energie in je vrij én activeert je (verborgen) talenten en potentieel. De methode zet het letterlijk in beweging.

De methode werkt alleen samen met anderen. Hierdoor leer je niet alleen jezelf dieper kennen, maar ook (de verschillen tussen) anderen. Zelfkennis gaat dan hand in hand met mensenkennis. Dit legt tevens een vruchtbare bodem voor open en eerlijke communicatie, verbonden (werk)relaties, begrip en compassie voor diversiteit en sámenwerken.

RESULTATEN

 • jouw uniekheid ontdekken en (h)erkennen
 • openen en activeren van jouw (verborgen) potentieel
 • zien waar je sleutels liggen om in kracht te komen
 • helder licht op jouw blinde vlek talenten
 • (h)erkenning waar je (on)trouw bent aan jezelf
 • op een dieper niveau jezelf (en anderen) serieus nemen

EFFECTEN

 • zelfacceptatie en meer vertrouwen in jezelf
 • wegvallen van onnatuurlijke ballast
 • je eigen natuur volgen en varen op je interne kompas
 • daadkrachtig handelen naar wat je vanbinnen voelt
 • authentieke keuzes maken en leven naar wie je bent
 • nemen van eigen verantwoordelijkheid en eigen regie

ENCHANTÉ, IK BEN SASKIA

Als procesbegeleider en coach weet ik steeds een veilige en open sfeer te creëren.
Ik vind het belangrijk dat je ontspannen, open en vrij jezelf kunt zijn.
Werkelijk verbinden, zien wie iemand is en écht contact maken is mijn uitgangspunt.

Voelen en ervaren is steeds wat ik opzoek, want zodra je voelt, word je vanbinnen geraakt of komt het vanbinnen in beweging. Er kan dan écht iets ontstaan.

Ik ben doeltreffend en trefzeker. Als heldere spiegel weet ik feilloos de essentie eruit te halen en diep in de kern te raken. Ik signaleer direct of ‘de buitenkant’ overeenkomt met ‘de binnenkant’. Ik ga voor echtheid, open- en eerlijkheid. Zonder maskers en schillen samen op onderzoek gaan. Bereid om op gesloten deuren te kloppen, het durven aangaan van moeilijke situaties en niet bang om te confronteren.

Ik werk vanuit aandacht en vertrouwen. En steeds in het hier en nu. In het moment laat zich namelijk altijd zien wat er is – of juist ontbreekt – en wat er nodig is. In het moment is alles aanwezig en kan alles ontstaan.

Tevens stuur ik aan op ‘je eigen regie nemen en jezelf in kracht inbrengen’. Wat ook inhoudt dat je mij niet maakt tot ‘groepsleider/coach’ en jezelf niet tot ‘deelnemer’. Ik ga graag – vanuit gelijkwaardigheid – het samenspel aan om deze reis samen vorm te geven.

Praktisch

De talentenreis Puur jij! bestaat uit:

 • 1 intake gesprek van 2 uur
 • 6 groepsbijeenkomsten
 • programmamap met ondersteunend materiaal

Zodra er een nieuwe groep gaat starten, komt hier meer inhoudelijke en praktische informatie.

Voorproefje?
Tijdens deze dag krijg je een voorproefje van de zelfkennis, een ervaring met de methode en ervaar je hoe ik het doe. Zodra er nieuwe kennismakingsdagen komen, wordt dat hier vermeldt.

Intake gesprek
Graag maak ik persoonlijk kennis. In een vrijblijvend intake gesprek verkennen we samen jouw behoeften en of deze voldoende aansluiten bij de reis Puur jij!.
Mocht je interesse of vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Op de hoogte blijven
Als je op de hoogte gehouden wil worden, kun je dit mailen naar saskia@mooimens.nl

Saskia van Helvoirt

Enchanté,ik ben Charlotte

De ervaringen zorgen voor een blijvende verandering, niet een eenmalige inspiratie die je direct na het programma weer vergeet.

Enchanté,ik ben Francine V.

Via Puur jij! wilde ik ontdekken waar nu mijn ‘echte’ talenten liggen, aangezien ik er al heel lang van overtuigd ben dat ik werk doe dat niet bij mij past. Tot mijn grote verbazing kwam ik er achter dat het werk dat ik doe mij op het lijf is geschreven! Om mijn werk met meer overgave en plezier te doen hoefde ik dus alleen maar mijn talenten te laten samenwerken en mijn overtuigingen aan te passen in plaats van mijn hele carrière. Een verassend mooi inzicht!

Enchanté,ik ben Franka

Puur jij! heeft mij voluit aan het denken en voelen gezet. Lange tijd had ik mijn gevoel afgesloten en heb ik in mijn leven alles gevolgd wat op mijn pad kwam, zonder te kiezen wat ik zélf echt wilde. Tijdens het programma is het proces geleidelijk in gang gezet. Ik heb het niet geforceerd en het is langzaam van binnenuit vrij gekomen. Ik kom er steeds meer achter dat ik veel gevoeliger ben en veel meer wijsheid bezit dan ik mij ooit heb gerealiseerd. Dat is een nieuwe dimensie! En er zijn heel wat ideeën naar boven gekomen voor nieuwe invullingen in mijn leven waar ik concreet iets mee ga doen. Er is een nieuw pad voor me open gegaan, waarschijnlijk doordat ik zelf meer geopend ben.

Enchanté,ik ben Francine H.

Jezelf ontdekken lijkt zo simpel. Totdat er vragen worden gesteld die niet zo makkelijk te beantwoorden zijn. Omdat je een laag dieper moet kijken. Omdat dit onderdeel van jou niet zo snel wordt aangeraakt. Het lijkt heel ingewikkeld, maar uiteindelijk is het veel simpeler dan je denkt. Puzzelstukken vallen op zijn plaats en zoekgeraakte puzzelstukken worden teruggevonden. Daarbij heeft het mij tot nadenken gezet over welke ambitie ik nu werkelijk nastreef, is het authentiek of opgelegd? Durf ik te zijn wie ik ben?

Enchanté,ik ben Merel

Het programma is ontzettend concreet en tastbaar. Het beeld van mijn talenten en potentieel is zelfs ‘akelig’ nauwkeurig geworden. Indrukwekkend hoe alle facetten in mezelf zo passend in een blauwdruk zichtbaar worden! Het programma heeft mij de opening gegeven tot een zinvoller leven. En het is zó leuk te ontdekken dat ikzelf de sleutel hiertoe ben!

Enchanté,ik ben Piet

Op professioneel en persoonlijk vlak heb ik al heel wat cursussen doorlopen. Dit programma – waarin duidelijk wordt dat vanuit universele principes uniekheid naar voren komt – neemt in het gehele rijtje een prominente plek in. Het aanspreken van zowel de ratio als de emotie maakt het (h)erkennen van talentpotentieel van blijvende waarde. Zoals Cruijff al zei: “je gaat het pas zien als je het door hebt”. Je inzichten ook inzetten in het dagelijks leven zal nog altijd een beproeving blijven, maar de geest en ziel zijn na Puur jij! weer voorzien van nieuwe impulsen die je leven blijvend ten voordele kunnen veranderen.

Enchanté,ik ben Babette

Alsof de sluiers zijn wegvallen en ik opeens zie, snap, begrijp, voel en vooral weet wie ik ben, wat mij zo uniek maakt en wat mijn talenten zijn. Eindelijk begrijp ik waarom ik doe wat ik doe, zeg wat ik zeg, kies wat ik kies. Fascinerend dat achter mijn individu een hele wereld verscholen ligt én dat deze te herleiden is! Dit is wie ik ben, dit is wat ik kan en dit is wat ik de wereld te bieden heb.

Enchanté,ik ben Jeroen

Dit programma bewijst maar weer dat ieder mens totaal uniek is, zijn eigen specifieke krachten heeft en een unieke plaats inneemt in deze wereld. Dit heeft mij een groter gevoel van respect gegeven, ook naar mijzelf toe. Acceptatie van mijzelf en anderen betekent heel veel voor mij. Dat ik mag zijn wie ik ben en dat ik hier ruimte voor mag innemen. Ook heb ik zicht gekregen op mijn talenten met het besef dat ik blijf hangen in mijn eerste 3 talenten. Dit verklaart waarom ik vast liep, tot weinig tastbare resultaten kwam en niet alles uit mezelf kon halen. Dit inzicht is de eerste stap naar verandering. Het was heel waardevol voor mij!

Enchanté,ik ben Jeanette

Ieders talenten en potentieel kwamen letterlijk tot leven. We gingen steeds meer horen wat iemand écht zei. Voorheen hoorden we mensen ‘gewoon praten’ en nu konden we talenten horen spreken! De inhoud krijgt dan toch een hele andere betekenis en waarde. Voorheen weet je eigenlijk niet echt wat je zegt en waarom. Totdat je je eigen talenten gaat herkennen in je eigen verhaal, in je eigen doen en laten. Het is heel bijzonder om ‘talenten in actie’ te zien en te horen!

Enchanté,ik ben Maruschka

Het is een interessant, bijna magisch programma. Het heeft me een nieuwe kijk op mezelf en anderen gegeven. Het feit dat je zélf je talenten en ‘de handleiding van jezelf’ ontdekt, heeft me houvast gegeven om mijn leven weer de juiste kant op te sturen. Ook dat je dit gezamenlijk met anderen in de groep ontdekt, geeft een extra dimensie. Het is ook heel boeiend en leerzaam om te zien hoe de ‘hologrammen’ van anderen eruit zien. Het programma heeft mij nieuwe energie en positiviteit gegeven om werk te gaan zoeken waarbij mijn talenten veel beter tot hun recht komen.

Enchanté,ik ben Talitha

De ervaringen zorgden ervoor dat ik de kennis kon integreren. Het zit niet alleen in mijn hoofd, het zit tot in het diepst van mijn wezen! Ik ben mezelf beter gaan begrijpen, heb onzekerheden achter me kunnen laten, ben mezelf geworden. Het heeft mijn wereld op zijn kop gezet en ben van daaruit opnieuw mijn dromen aan het ontdekken. Ik heb nu meer de touwtjes in eigen handen, omdat ik weet wat ik nodig heb om mijn talenten in te zetten en het beste uit mezelf te halen.

Enchanté,ik ben Robert

Puur jij! heeft mij laten zien dat ik kan stoppen met investeren in zaken waar mijn potentieel niet tot zijn recht komt. En dat ik alle talenten in huis heb om succesvol te worden! Dit inzicht geeft mij rust en voldoening.

Enchanté,ik ben Ester

Door het kennen van mijn eigen talenten en potentieel kan ik nu door de brij van mijn vanzelfsprekende handelingen heen kijken. Ik ben gaan inzien waarom ik de dingen op deze wijze doe. Het is niet alleen dat je zicht krijgt op je talenten, je hele doen en laten valt als een puzzel in elkaar!
Het krachtigste inzicht dat ontstond was dat mijn grootste angst – waar ik graag voor wegloop – in een ander daglicht werd gezet. Letterlijk in het licht! Ook is het vuur weer in mij losgemaakt. Ik ben weer in mijn passie aangesproken.

Enchanté,ik ben Dinja

'Zijn wie je bent', het klinkt zo eenvoudig. Maar waarom voel ik me het ene moment heel krachtig en loop ik het andere moment vast? Waarom lukt het niet om die positieve flow altijd en overal vast te houden? Dit is mij nu duidelijk geworden. En het mooie is dat ik de sleutel zelf in handen hebt.
Mijn diepere ik is aangeraakt, concreet en tastbaar geworden. Mijn (slapende) potentieel is tot uiting gekomen. Ik heb leren zien met welke bril ik naar de wereld kijk en hoeveel verschillende brillen er zijn! Ieder mens is uniek en heeft daardoor een eigen unieke bril op. De opgedane kennis en ervaringen neem ik ook mee in de begeleiding van mijn cliënten met als effect dat zij effectiever hun doel behalen én ik maximaal kan schitteren. Heerlijk!

Enchanté,ik ben Linda

Ik werd me steeds bewuster van mijn doen en laten, mijn handelingen en mijn reacties. Bovendien kwam ik erachter waar ze vandaan kwamen. Deze kennis is zo waardevol! Dit bracht me namelijk dichter bij mezelf. Ik begrijp mezelf beter en sta nu meer achter mijn keuzes. Door deze zelfkennis nam ook mijn zelfliefde toe.
Daarnaast kwam ik erachter wat mijn sterke punten en natuurlijke talenten zijn, maar ook voor welke dingen ik wegliep. Ik leerde over mijn knelpunten en stagnaties, en hoe ik tot de sleutel kom om deze te doorbreken om zo mijn potentieel te laten vloeien. Vóór Puur jij! durfde ik hier niet naar te kijken. Nu heb ik het zelf in handen!

Enchanté,ik ben Robbert

Iedereen die Puur jij! volgt wordt een ander mens. Wie weet wordt het zo ook een andere wereld…

Enchanté,ik ben Leonie

Een mens is een vat vol tegenstrijdigheden. In Puur jij! leer je naar jezelf kijken als een optelsom van deeltjes, elk met verschillende behoeften. Zo kun je je eigen tegenstrijdigheden beter begrijpen. Het is als een taart die steeds weer mislukt. Als je erachter wilt komen waar dat aan ligt, heeft het geen zin om naar de hele taart te staren. Dan kun je beter naar de individuele ingrediënten kijken en hoe die met elkaar samenhangen. Wat vergeet je en waar gebruik je te veel en waar te weinig van. Vanuit deze bril kun je patronen doorbreken, omdat je helder ziet waar die patronen uit bestaan. Het helpt je woorden te vinden voor gevoelens die je misschien al jaren hebt maar nooit kon plaatsen.

Enchanté,ik ben Pauline

Puur jij! is voor mij een bijzondere ervaring geweest. Ik heb niet alleen een helder beeld van hoe ik zelf in elkaar steek, ik heb ook meer begrip voor anderen gekregen. Waar ligt mijn kracht, waar mijn zwakte, waardoor loop ik vast, hoe haal ik het beste uit mezelf? Ik heb opnieuw durven vertrouwen op mijn intuïtie. Hoewel soms confronterend, zijn we in een veilige omgeving de diepte ingegaan, waarbij Saskia met eindeloos veel geduld, respect en inzicht de individuen in de groep in hun kracht heeft laten komen.

Enchanté,ik ben Violet

Ik heb het als heel erg bijzonder ervaren. Diep van binnen weet iedereen eigenlijk al precies hoe hij/zij in elkaar zit, maar dat Puur jij! je helpt om dat in zijn geheel te zien én om daar ook echt zelf van overtuigd te raken. Soms is het daarvoor nodig bepaalde patronen los te laten, wat je tijdens het programma ineens heel makkelijk gemaakt wordt. Puur jij! zit goed in elkaar, waardoor je jezelf op allerlei verschillende manieren beter leert kennen en begrijpen. Ook geeft het openingen en handvatten naar kanten van jezelf die je vergeet in te zetten en te ontwikkelen.

Enchanté,ik ben Marieke

Puur jij! doet wat het zegt, zonder pretentieus te zijn: je ontdekt werkelijk hoe jij in essentie bent. Het mooie is dat dit niet gebeurt door lijstjes in te vullen, eindeloze vragen te moeten beantwoorden of diepgaande gesprekken te hoeven voeren. Het gebeurt wél door diepgaand te ervaren. Voor mij was dit een verademing tussen alle gangbare business courses over kwaliteiten, talenten en development. In de ervaring zit een duidelijkheid verscholen, die we met woorden soms niet kunnen zeggen. Het was mooi te merken hoe ons dat in de groep niet alleen dichter bij onszelf bracht, maar ook bij elkaar.

Enchanté,Ik ben Gert

Mijn bewondering voor en mijn verwondering over Saskia gaat diep, omdat ze over een gave beschikt om de mens te lezen zoals maar weinigen dat kunnen.